Aurinkorannikoa

Aurinkorannikoa

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Tarifasta Tangeriin

Tavallinen tiistai täällä. Käytiin Afrikassa. No, vain Marokossa ja sielläkin vain Tangerissa, siinä Afrikan tähden toisessa lähtökaupungissa. Mutta oli sitä jo siinäkin erilaista maailmaa verrattuna tähän lahden toisella puolella olevaan, saatikka sitten Suomeen verrattuna. Hyppäys ajassa taaksepäin ja melkoinen sekoitus hajuja, tuoksuja, värejä, kieliä ja kansallisuuksia.

Tarifan satamasta lähdettiin...


... laivamatkan jälkeen kauniita maisemia nähtiin...


... vanhoja takseja ihmeteltiin (80-luvun Fiat Unoja tai 70-luvun Mersuja)...


...kauppahallin kanoja katsottiin ja basaarikujia kierreltiin...


Eikä juuri mitään ostettu,vaikka eräskin myyjä huusi peräämme ihan selvällä suomen kielellä: "Osta halpa, sata dollaria, sata markkaa!"

Ja voi sitä liikennettä! Jos jonkinlaisia, toinen toistaan hauskemman näköisiä kulkupelejä tuli vastaan jatkuvasti. Mopo/moottoripyörä + perävaunuyhdistelmiä ja vaikka mitä...

Päivä kului nopeasti hyvän suomalaisoppaan johdolla kierrellessä. Paluulaivan lähtöajaksi oli ilmoitettu klo 17.00, mutta laiva lähti lopulta kolme varttia myöhemmin. Kuulemma on maan tapa, että näin sesongin ulkopuolella odotellaan, jos joku sattuisi vielä tulemaan kyytiin. Ja ainahan niitä mattimyöhäisiä riittää.1 kommentti:

  1. Niin erilaista on elämä siellä ja kuitenkin niin samanlaista.

    VastaaPoista